Tort TRUNCHI
SuperLink :: Life & Love :: Culinar
Pagina 1 din 1
Tort TRUNCHI
Ingrediente:
1 praf de copt,
1 esentade rom,
8 oua la care ce se separa albusul de galbenus,
8 linguri + 250grame de zahar pudra,
4 linguri gem de caise,
50 grame cacao,
3 linguriulei,
1 lingurita amidon sau praf de budinca de vanilie,
o lingurita descortisoara,
200 grame adica un pachet de unt din care se scoate bineapa,
10 linguri de faina,
o mana de stafide,
coaja rasa de lamaie siportocala,
5 plicuri zahar vanilat.
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma. Se adauga praful de sare,coaja de lamaie si portocala, 2 plicuri de zahar vanilat, apoi una dupaalta, cate o lingura de zahar, avand grija ca urmatoarea sa o punemdoar dupa ce prima s-a omogenizat complet in compozitie. Se adaugascortisoara, amidonul, praful de copt, gemul de caise, apoi galbenuselefrecate cu ulei si faina amestecand usor dupa care se toarna aluatulobtinut intr-o tava foarte lata, unsa si tapetata cu faina. Se coace lafoc iute 25-30 de minute. Se scoate si se rastoarna pe un servet umeddupa care se ruleaza strans. Crema se face din unt frecat cu 200 gramede zahar pudra la care se adauga esenta de rom, cacao si zahar vanilat,se omogenizeaza bine pana se spumeaza si apoi se unge foaia de blat pecare o desfacem usor, se pun stafide si se ruleaza la loc. Se imbracatotul cu crema, dupa care se fac striatii cu furculita si i se da formaunei buturugi. Se orneaza cu solzi de ciocolata si cacao.
1 praf de copt,
1 esentade rom,
8 oua la care ce se separa albusul de galbenus,
8 linguri + 250grame de zahar pudra,
4 linguri gem de caise,
50 grame cacao,
3 linguriulei,
1 lingurita amidon sau praf de budinca de vanilie,
o lingurita descortisoara,
200 grame adica un pachet de unt din care se scoate bineapa,
10 linguri de faina,
o mana de stafide,
coaja rasa de lamaie siportocala,
5 plicuri zahar vanilat.
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma. Se adauga praful de sare,coaja de lamaie si portocala, 2 plicuri de zahar vanilat, apoi una dupaalta, cate o lingura de zahar, avand grija ca urmatoarea sa o punemdoar dupa ce prima s-a omogenizat complet in compozitie. Se adaugascortisoara, amidonul, praful de copt, gemul de caise, apoi galbenuselefrecate cu ulei si faina amestecand usor dupa care se toarna aluatulobtinut intr-o tava foarte lata, unsa si tapetata cu faina. Se coace lafoc iute 25-30 de minute. Se scoate si se rastoarna pe un servet umeddupa care se ruleaza strans. Crema se face din unt frecat cu 200 gramede zahar pudra la care se adauga esenta de rom, cacao si zahar vanilat,se omogenizeaza bine pana se spumeaza si apoi se unge foaia de blat pecare o desfacem usor, se pun stafide si se ruleaza la loc. Se imbracatotul cu crema, dupa care se fac striatii cu furculita si i se da formaunei buturugi. Se orneaza cu solzi de ciocolata si cacao.
BGD- Moderator
- Numarul mesajelor : 34
Varsta : 30
WaRN :
Data de inscriere : 20/02/2009
SuperLink :: Life & Love :: Culinar
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum